Voetbalshirts

  België WK thuisshirt 2018

  (0)

  Het vuur van de Rode Duivels.

  21 Feb, 2018

  © adidas Int. - Het België WK thuisshirt 2018, met Tielemans

  Inferno

  Het is 1984. België speelt het EK in Frankrijk. Ze gaan er roemloos af, maar één ding blijft in de herinnering: een in het oog springend knalrood shirt, met diamantenmotief over de borst. Het inspireerde de adidas-designers tot het maken van dit Belgische shirt voor het WK 2018 in Rusland.

  Twee jaar na de roemloze aftocht van het EK 1984 ging het WK 1986 in Mexico veel beter: de Belgen haalden de halve finale. Roem lonkte, maar toen liepen ze Maradona tegen het lijf, hij bleek een maatje te groot.

  Dat is het euvel van de Belgen: als het moet, worden de echte toplanden niet verslagen. Argentinië, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Brazilië en weer Argentinië schoten vanaf 1986 steeds de Belgische droom aan diggelen. Vier jaar geleden was Messi te goed, terwijl de Rode Duivels toen ook al een veelbelovende selectie hadden. Nu zijn al die spelers vier jaar ouder, vier jaar meer ervaring.

  © adidas Int. - Het België WK thuisshirt 2018, met Lukaku, Hazard en Batshuayi

  Net als 32 jaar geleden meldt België zich op het WK 2018 in een knalrood shirt. De zwart-geel-rode strook diamanten over de torso is gemoderniseerd. Met trots dragen ze het wapen van de bond midden op de borst. In de nek staan nog eens drie diamanten in de kleuren van de Belgische vlag. V-hals. Minimalistische look, maar wel de nieuwste Climalite-technologie. Old school design met een modern tintje.

  Op papier is België een favoriet, maar de geschiedenis leert dat het vaak niet vanzelf gaat. Desondanks hebben de Belgen vertrouwen. Ze hebben een gouden generatie van wereldsterren en harde werkers, van talent en ervaring. Met Hazard en Lukaku voorop, De Bruyne en Tielemans in hun rug, gaan ze op jacht.

  Op een missie om zich te ontdoen van de vloek. Kan België het geweld van Brazilië, Frankrijk en Duitsland nu wel weerstaan? Laat maar komen. De Belgen zullen vlammen, een uitnodiging in het inferno van de Rode Duivels.