Voetbalshirts

  Bayern München uitshirt 2018/19

  (0)

  Team boven speler.

  22 Aug, 2018

  © adidas Int. - Het Bayern München uitshirt 2018/19, met Hummels, James en Alaba

  De club

  Is het eigenlijk nog wel leuk in Duitsland? Gary Lineker zei ooit: ‘Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.’ Nou, in hun eigen competitie zit het ongeveer zo: de Bundesliga is 34 speelrondes lang en aan het eind staat Bayern, met een straatlengte voorsprong op de rest, bovenaan – zwaaiend met hun mintgroene uitshirts.

  Tuurlijk kun je dat niet zeggen vooraf, er kan veel gebeuren. Blessures, pech, topspelers uit vorm, maar afgelopen seizoen bedroeg de voorsprong op de nummer twee na 34 speelrondes 21 (!) punten, dat waren er wel erg veel. Bayern verloor maar vier keer, waarvan drie keer een uitduel. Er is dus zelfs nog ruimte voor verbetering. Nog frisser aan de aftrap verschijnen dus on the road. Adidas helpt een handje met een fris nieuw uitshirt.

  © adidas Int. - Het Bayern München uitshirt 2018/19, met Martinez, James en Alaba

  Fris vanwege de kleur, mintgroen, en helemaal door het simpele ontwerp. Het kraagje is laag en rond, met één knoopje. Drie donkerpaarse adidas-strepen op de schouders. Het adidas-logo, Bayern-embleem en sponsor hebben dezelfde kleur. Om de uiteindes van de mouwtjes zit nog een dun donkerpaars randje. Mintgroen en donkerpaars met een eenvoudig design, fraai hoor. Rustgevend ook, dat is wel even iets anders dan het thuisshirt.

  ‘Het is altijd onze ambitie onze shirts net zo streetwear te maken als dat ze voetbalshirt zijn’, vertelt Iñigo Turner, Design Director van adidas. ‘In dit shirt wilden we een modern en frisse combinatie. Uitdagend simpel is het, en toch stijlvol en functioneel.’ Dat stijlvolle is gelukt, dat functionele ook zeker. Want Bayern reist het land door met Climalite om het lijf.

  De sterren van Bayern zien er gelikt uit, staat die geoliede Zuid-Duitsers goed. Het blijft bijzonder: een team vol ego’s en supersterren dat zo hecht is. Het teambelang staat hier voorop, de club gaat voor de spelers, ter herinnering staat het ook nog even achterop de schouders, waar normaal de spelersnaam staat: FC BAYERN MÜNCHEN.