Voetbalshirts

  Bayern Munchen uitshirt 2017/18

  (0)

  Bestel die schaal maar vast.

  16 Jan, 2018

  © adidas Int. - Het Bayern Munchen uitshirt 2017/18, met Müller

  ‘Wij zijn wie we zijn’

  We gaan terug naar de jaren ’97/’98 en ’98/‘99. Bayern München speelde die seizoenen de thuiswedstrijden in een bijzonder shirt: donkerblauw met een brede, rode strook horizontaal over de borst. Zeer herkenbaar. Nu, twintig jaar later, krijgen die kleuren een tweede leven – maar dan als uitshirt.

  Al jaren heerst Bayern in Duitsland. Ze werden al 27 keer landskampioen, de laatste 5 jaar zelfs op rij. Vorig seizoen verloren ze niet in eigen huis, en in uitwedstrijden slechts twee keer. Dit seizoen gaat het net zo. We zijn halverwege en de Zuid-Duitsers staan 11 punten voor op de nummer twee. Ze kunnen de schaal vast bestellen.

  © adidas Int. - Het Bayern Munchen uitshirt 2017/18, met Martinez

  Door de jaren liepen ‘Die Roten’ in veel mooie tenues. Voor het Bayern uitshirt van dit jaar gaan we even terug naar de 90s. Lekker retro – maar met de nieuwste technologieën uiteraard.

  De rode strook over de breedte van de borst is gemaakt van mesh-materiaal, continue verkoeling midden op het shirt. Drie witte strepen op de schouders mogen natuurlijk niet ontbreken, net als een klassieke V-nek. Vier gouden sterren boven het embleem eren de meer dan 20 landstitels die de club haalde. Het ziet er niet echt uit als een voetbalshirt, maar dat is het wel. Dat is precies wat adidas wilde: lifestyle en sport combineren – en dan ook nog een link met het verleden.

  Als Müller en Martinez dit shirt aantrekken, hullen ze zich letterlijk in de geschiedenis van de club. In een design waar ook de fans zich niet voor hoeven te schamen. Zo is iedereen één. Te werk gaan als een eenheid, zo heeft Bayern het altijd gedaan. Bayern zal nooit afwijken van de clubwaarden, ‘Mia San Mia’ op de rug – wij zijn wie we zijn.