Voetbalshirts

  Bayern Munchen thuisshirt 2018/19

  Dit is thuis.

  10 May, 2018

  © adidas Int. - Het Bayern Munchen thuisshirt 2018/19, met James

  De familie

  In Zuid-Duitsland leeft een groot gezin. Hun huis ligt tegen de uitlopers van de Alpen. Eens per week krijgen ze bezoek van zo’n 75 duizend man. Er wordt flink uitgepakt. Een grote show, het huis helemaal vol, rood verlicht. Het moment dat de elf in rood het veld opdraven, weet iedereen het zeker: dit is thuis.

  Dat hechte gevoel groeit met de jaren. Al 28 keer de beste van het land, drie keer de beste van Europa. Succes verbindt, maakt een band sterk. Spelers komen en gaan, de filosofie van de familie blijft hetzelfde, niets doet dan pijn. ‘Mia san Mia’, weten wie we zijn.

  © adidas Int. - Het Bayern Munchen thuisshirt 2018/19, met Alaba

  Laat dat maar terugkomen in een shirt, geen makkie. Adidas is het gelukt. Drie witte strepen op de schouders, wit adidas-logo rechts, Bayern-logo links op de borst en groot wit T-Mobile-logo centraal. Het uiteinde van de mouwtjes is donkerblauw. De Zuid-Duitsers liepen er wel eens lelijker bij. De M-vormen in het diamantenpatroon voorop het shirt en de mouwtjes zijn een eerbetoon aan het clubmoto. Climalite-technologie houdt James en Alaba lekker koel in de hete Allianz Arena.

  Ben je al zes jaar op rij de beste van Duitsland, dan ligt het gevaar in gemakzucht. Blijven de spelers wel gemotiveerd? Gaat het publiek niet snel morren bij een slechte wedstrijd? Spelen we nog wel aantrekkelijk genoeg? Ook kampioenen moeten vooruit. Wil je voorop blijven lopen, moet je de toon zetten. De rest volgt wel, zo blijf je altijd nummer 1 – een plek die Bayern thuis dit seizoen niet graag opgeeft.