Voetbalshirts

  Bayern Munchen thuisshirt 2017/18

  (0)

  ‘Mia San Mia’.

  21 Dec, 2017

  © adidas Int. - Het Bayern Munchen thuisshirt 2017/18, met Hummels

  Zo zien we het graag van Bayern

  ‘Het verleden inspireert de toekomst’. Met die gedachte gingen de designers aan de slag. Dit shirt is gebaseerd op shirts uit de jaren zeventig – een periode waarin Bayern de dienst uitmaakte in de Bundesliga en Europa. Toen waren het Beckenbauer, Hoeness en Gerd Müller – ze werden drie keer op rij de best van Europa. Evenaar dat maar eens. Nu zijn het Hummels, Kimmich en Thomas Müller – aan hun dezelfde opdracht.

  Aan het zelfvertrouwen zal het niet liggen. In de nek achterop het shirt staat: ‘Mia San Mia’ – wat zoiets betekent als: we weten waar we vandaan komen, wie we zijn en waar we naar streven. De Zuid-Duitsers hebben een doel.

  © adidas Int. - Het Bayern Munchen thuisshirt 2017/2018, met Robben
  © adidas Int. - Het Bayern Munchen thuisshirt 2017/18, met Robben

  In een visueel meesterwerk wil Bayern de hegemonie voortzetten. Het Bayern Munchen thuisshirt 2017/18 is rood, met witte details. Vier smalle witte strepen over de lengte van de verder volledig rode voorkant. Drie witte adidas-strepen sieren de mouw. Andermaal leveren de Duitse ontwerpers vakwerk. Een stijlvol shirt met de nieuwste Climacool-technologie. Zo zien we het graag van de Duitsers: traditioneel vakmanschap met oog voor de toekomst.

  Nu het spel nog. Met de kwaliteiten van deze ploeg moet een 6e titel op rij haast geen probleem zijn. Alleen willen ze nu ook weer in Europa. Vorig jaar kansloos eraf tegen Real. Maar heb je ooit een Duitser twee keer achter elkaar zien falen? Inderdaad. Dat gaat nu ook niet gebeuren. De Champions League wordt het doel, daar moeten ze het laten zien. En ze weten het: nu moet het gebeuren.