Voetbalshirts

  Bayern München derde shirt 2018/19

  (0)

  Parley in München.

  16 Oct, 2018

  © adidas Int. - Het Bayern München derde shirt 2018/19, met Alaba

  Staal

  De toverformule luidt: avoid, intercept, redesign. Vang plastic voordat het in de oceaan verdwijnt en naai er een mooi voetbalshirt van. Milieubeweging Parley is geland in München, voor het derde shirt van FC Bayern.

  Parley deed het eerder al bij Manchester United, Juventus en Real Madrid. Nu kleden ook de sterren van Bayern zich in 100% gerecycled plastic. Upcycled zeggen ze liever bij Parley. Want van plasticvuil, waarvan de kans groot is dat het in zee eindigt, maken zij samen met adidas hypermoderne shirts met Climalite-technologie.

  © adidas Int. - Het Bayern München derde shirt 2018/19, met Jame, Hummels en Martinez

  Het grijsblauwe shirt oogt stoer. De ‘luchtbelletjes’ op de voor en achterkant zijn een link naar de oceaan en maken van het shirt tegelijk een soort maliënkolder. Sterk als staal. In de zij zitten verticaal drie witte adidas-strepen. Het adidas-logo op de borst is ook wit. De V-kraag is net iets donkerder grijs dan de rest van het shirt.

  De seizoensopening mag dan stukken minder zijn dan voorgaande jaren. Bayern ziet er in ieder geval wel goed uit. Sterk. En vastberaden. Die comeback is een kwestie van tijd – in dit shirt zien we dat wel gebeuren.