Voetbalshirts

  Bayern Munchen derde shirt 2017/18

  (0)

  ‘Belastbarkeit’

  7 Feb, 2018

  © adidas Int. - Het Bayern Munchen derde shirt 2017/18, met Sanches

  Alles lukt weer

  Bayern München zonder een wit tenue, dat kan natuurlijk niet. Dat zagen de fans ook. De vlag kon uit toen duidelijk werd dat adidas Bayern-fans de kans gaf het derde shirt te ontwerpen. Het thuisshirt is rood, het uitshirt blauw. Wat te doen met het derde shirt? Ja natuurlijk, die moet wit zijn!

  Een deskundig panel van clublegendes (waaronder Karl-Heinz Rummenigge) was het met de fans eens. Het derde shirt moet wit zijn, met een beetje rood.

  Het was al wel duidelijk: het shirt is voornamelijk wit. Voorop staan vier dunne verticale strepen. Rode lijnen, die vervagen naarmate je verder naar beneden gaat. Op de schouders zit mesh-stof waarop drie rode adidas-strepen liggen, aan de uiteinde van de mouw zitten rode banden. Het adidas-logo en het T-mobile-logo midden op het shirt zijn zilvergrijs. Dit is een climacool-shirt. Als het straks heet wordt in de knock-outfase van de Champions League blijven de Zuid-Duitsers in ieder geval koel. Je leest het goed: de knock-outfase van de Champions League. Noem dat gerust een klein wonder.

  ‘Der FCB’ begint namelijk niet sterk aan het seizoen. Ze verliezen, spelen gelijk en de kritiek neemt toe. Gedoe met de trainer. Hangende koppies. Ook in de Champions League is het spel niet om trots op te zijn, niet zoals ze gewend zijn daar. Pas in speelronde 10 komt Bayern bovenaan de ranglijst in de Bundesliga. In de dug-out zit dan inmiddels al een (oude) nieuwe trainer. Vanaf dat moment is Bayern plots weer de oude – en zijn ze los.

  Verliezen doen ze vanaf half oktober nog maar een keer. Ook in de Champions League lukt alles weer in het Bayern Munchen shirt. Niet veel mensen zullen in de seizoensopening hun geld op de Duitsers hebben gezet voor internationaal succes. En terecht, het leek er in het begin gewoon niet naar. Maar een wonderbaarlijke opleving doet zich voor. En plots is Bayern weer terug bij de favorieten. Zo vecht je jezelf uit de misère, veerkracht noemen ze dat. De ‘Belastbarkeit’ is groot. De grote vraag is nu: waar eindigt deze opmerkelijke comeback?