Voetbalshirts

  Barcelona derde shirt 2018/19

  (0)

  L’antiga Esquerra de l’Eixample.

  13 Nov, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Barcelona derde shirt 2018/19, met Dembele, Coutinho en Pique

  Roodroze huizenblokken

  Alleen als je ooit in de stad bent geweest, herken je het gevoel. Dat van de ontelbare, vierkante huizenblokken. Panden van wel zes verdiepingen hoog.  De straten met volle zon en complete schaduw staan haaks op elkaar. Af en toe onderbroken door een extra brede laan. Herken je dat gevoel niet? Kijk maar eens naar dit derde shirt van Barca.

  Het oude centrum van Barcelona bestaat al duizenden jaren. Langzaam breidde de stad zich uit. Aan de ene kant was de blauwe zee er altijd al, aan de andere kant ontstonden rood-roze blokken met groene binnenplaatsen. L’antiga Esquerra de l’Eixample. Van boven lijkt het een doolhof. Het Catalaanse leven blaast daar door de smalle en bredere straten. Begrensd door een drukke allee, zoals de Avinguda Diagonal. Het inspireerde de ontwerpers van Nike om diagonaal over het derde shirt van FC Barcelona een streep te tekenen. Wat eromheen kwam, kun je wel raden. Na het thuisshirt, met de tien stroken, kreeg het derde shirt ook een sterke link met de stad.

  © Nike, Inc. - Het Nike Barcelona derde shirt 2018/19

  Want net als in de shirts van Roma, Spurs, Chelsea, Inter, City en Atlético heeft Barca nu ook een deel van de stad voorop. Een print van een satellietfoto van – hoe kan het ook anders – de vierkante huizenblokken. De rest van de het shirt kleurt mee met de kleur van de daken en muren van de panden. Van roze naar rood, en weer terug. De details – het Nike-logo, clubembleem en sponsor – zijn zilver. Achterop in de nek zit nog een strookje met de Catalaanse vlag.

  In dit roze trekt FC Barcelona door Europa, in de hoop eindelijk weer eens Europees succes te boeken. Wie weet lukt het met de kracht van de Catalaanse, roze huizenblokken.