Voetbalshirts

  Barcelona derde shirt 2017/18

  (0)

  Elf kunstenaars en een bal.

  25 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike Barcelona derde shirt 2017/18, met Roberto

  In de vezels

  Geen slechte plek, daar waar Sergi Roberto staat. De foto hierboven is genomen op een van de heuvelen rondom Barcelona. Adembenemend uitzicht over de hele stad. Bij zonsondergang wordt de lucht roze, de historische gebouwen krijgen een kastanjebruin en oranje gloed: de kleur van het derde shirt van FC Barcelona.

  Soms klopt een shirt gewoon. De kleur, de camouflage, het feloranje Nike-logo – alles lijkt te passen. Daarbij brengt dit shirt een ode aan de architectuur van de stad. In de oranje strook op de schouder zit mozaïek. Een knipoog naar de mozaïeken van Gaudí. Je weet wel: van de Sagrada Familia en Park Güell, de tuinen van de met kleine steentjes belegde hagedis en golvende bankjes. De rijke kunstzinnige historie van de stad zit in de vezels van het shirt. Dit shirt nadert perfectie. Gemaakt dus voor Barcelona. Geen ander team kan hierin spelen, alleen Barca.

  Met dit herkenbare shirt gaan de Catalanen op jacht naar Europees succes. Het is drie jaar geleden dat ze de Champions League wonnen. Dat is alweer een tijd terug – voor een club als Barca. Dit shirt geeft ze wellicht dat beetje extra. Door de AeroSwift-technologie en de speciaal gestikte zones voelt het als een stevig harnas. De mesh-strook in de zij geeft prettige ventilatie. De strip rekt ook mee in beweging, ideaal bij een uiterste krachtsinspanning.

  Het derde shirt ademt de stad en de Catalaanse cultuur. Dat zullen de spelers voelen. Sergi Roberto, Catalaan en kind van de club, kijkt er al naar uit: ‘Als speler wil je er altijd graag zelfverzekerd uitzien als je het veld op stapt. Ik ben heel trots om dit shirt te dragen, geïnspireerd door mijn stad en mijn cultuur. De innovatie en het design tillen het shirt naar een nog hoger level’.

  Als de spelers van Barcelona nog geen artiesten waren, dan worden ze het wel in dit Barcelona shirt. Elf kunstenaars en een bal. Samen kleuren zij de stad, betoveren ze de fans met een bewegend kunstwerk: hun spel.