Voetbalshirts

  Atlético Madrid uitshirt 2018/19

  (0)

  Azul.

  27 Aug, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Atlético Madrid uitshirt 2018/19, met Saúl

  Blauw

  Denk je aan Atlético Madrid, dan denk je aan rode en witte strepen. De kleur blauw wordt wel eens vergeten. Toch had die kleur al een connectie met de club voor het rood-wit er was. Al 115 jaar is er een plekje voor het blauw – en in het uitshirt van nu is dat prominenter dan ooit.

  Blauw kwam al vaker voor in de uitshirts van Atlético. Maar nog niet zó blauw als nu. Dit lichtblauw is levendig en springt in het oog. Niet in de laatste plaats door de felle, rood-oranje Swoosh en clubsponsor. Op de schouders is de blauwtint iets donkerder: dat komt door de Vaporknit-technologie.

  © Nike, Inc. - Het Nike Atletico Madrid uitshirt 2018/19, met Gimenez

  ‘Atlético betrok vorig jaar een nieuw stadion, doet altijd mee om de prijzen en heeft een sterke selectie. Dan kun je niets anders doen dan een shirt creëren dat al die positieve energie vangt’, zegt Pete Hoppins, Apparel Senior Design Director van Nike Football.

  En dat is Nike zeer aardig gelukt. Atlético Madrid oogt fris in dit azul. De Spaanse vlag in de nek maakt duidelijk waar ze voor gaan dit seizoen, het landskampioenschap. De eerste prijs is in ieder geval al binnen, de Supercup, grote rivaal uit de stad verslagen. Dat geeft vertrouwen.