Voetbalshirts

  Atletico Madrid uitshirt 2017/18

  (0)

  Atletí komt eraan.

  18 Jan, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Atletico Madrid uitshirt 2017/18, met Carrasco

  Net als toen

  Quizvraag: welke club is vanaf 2004 de enige club die naast Real Madrid en FC Barcelona La Liga wist te winnen? Juist, Atletico Madrid. In het seizoen 2013/2014. In dat glorieuze seizoen verloren ze niet van Real en Barca. Punten werden ingeleverd tegen de kleintjes. Maar wat maakt het uit. Ze werden kampioen. In een geel uitshirt

  Nu is het uitshirt weer geel – met een beetje goud erin. Goudgeel om precies te zijn met donkerblauwe accenten, een lijntje rond de nek en een verticale strook in de zij. Geen diagonale berennagels zoals in het thuisshirt, enkel een effen kleur. Geen fratsen. Ook mooi.

  De vraag is: kan Atletí het nog een keer in het geel? De achterstand op FC Barcelona is 9 punten, dat is te doen. De voorsprong op stadsgenoot Real – zeven punten – is rustgevend. In de eerste seizoenshelft werden wat dure puntjes verspeeld op bezoek bij de tegenstander. Wel zonder verlies, dat was indrukwekkend. Het ging goed tot aan speelronde 17 bij Espanyol: knullig met 1-0 verlies het vliegtuig in. Simeone zal hebben lopen briezen. Tieren. Want zo ga je het niet redden.

  Carrasco, Griezmann en Koke zullen hetzelfde gedacht hebben: dit gaat niet meer gebeuren. Zolang ze als eenheid blijven knokken, zijn wij nagenoeg onverslaanbaar. ’Luchamos Juntos’, zo werden we ook kampioen.

  Aangespoord door de trouwe meereizende fans, gesteund door de nimmer falende AeroSwift-technologie van het nieuwe Atletico Madrid uitshirt, jagen op de koploper. Ze ontwaken uit de winterslaap, vlijmscherp op pad, geen verlies meer buiten de deur. In 2013-2014 kwamen ze ook pas in speelronde 29 aan kop. Nu gaan de beren van Atletico de Catalanen opjagen. En zij kunnen zich geen fout veroorloven, want: Ateltí komt eraan – net als toen.