Voetbalshirts

  Atletico Madrid thuisshirt 2017/18

  (0)

  ‘Luchamos juntos’

  5 Jan, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Atletico Madrid thuisshirt 2017/18, met Saul

  Uit de winterslaap

  In de winterstop kun je uitrusten. Energie opladen voor een aanval op de nummer 1. Vorig seizoen hielp het Atletico Madrid. Na de winter verloren ze nog maar twee keer. Nu was de eerste seizoenshelft al sterk. Pas na 17 speelronden noteerden ze het eerste verlies. Dat belooft wat. De beren van Madrid ontwaken nu uit hun winterslaap. Het nieuwe Atletico Madrid thuisshirt stevig om de schouders, hongerig voor de tweede seizoenshelft.

  Ten oosten van het stadscentrum ligt Atletico’s gloednieuwe stadion. Pas zeven La Liga-thuiswedstrijden oud, het Wanda Metropolitano. Door de fans al snel in hun armen gesloten, door de spelers omgetoverd in een onneembare vesting. Het kan er flink stormen. En de aanjagers zijn Griezmann en Ñiguez. Allebei nog maar halverwege de twintig maar al door velen gevreesd. Het nieuwe stadion voelt als thuis. Net als het nieuwe shirt overigens. Vertrouwd rood en wit, maar met een agressief tintje dit jaar.

  © Nike, Inc. - Het Nike Atletico Madrid thuisshirt 2017/18, met Griezmann, Carrasco, Saul, Gameiro en Hernandez

  ‘Los Rojiblancos’ spelen met een nieuw embleem. Gewoon links op de borst en het belangrijkste zit er nog in: het symbool van de stad, de beer en de aardbeienboom, nog steeds dicht op het hart. De raglanmouwen zijn egaal rood. Om de v-nek loopt een dun blauw randje, net als in de zij. DriFit-technologie en Nike Breathe houden de spelers droog en koel – alles voor ideale bewegingsvrijheid. De bekende verticale rood-witte stroken zijn wel net even anders dan normaal. Ze worden nu onderbroken door dunne diagonale strepen. Het lijken krassen, alsof een bruine beer het shirt aan stukken scheurde – en zo is het ook bedoeld.

  Als een beer aanvalt, stopt hij pas wanneer zijn vijand niets meer doet. Zo speelt Atletí. Pas loslaten als het over is. In het Oosten van Madrid is het 90 minuten knokken. Met z’n allen. ‘Luchamos juntos’ – wij vechten samen.