Asics

  GEL-KAYANO 25

  (0)

  25 jaar vakmanschap.

  6 Jun, 2018

  © ASICS - De ASICS GEL-KAYANO 25 hardloopschoen

  Kwart eeuw

  Het verhaal begint in 1949, op een eiland in Osaka Bay, Japan. Hier legt de Japanner Mr. Kihachiro Onitsuka de basis voor de GEL-KAYANO. Nu, bijna 70 jaar later jaar later, brengt het merk dat hij bedacht de ultieme hardloopschoen uit voor langeafstandlopers: de GEL-KAYANO 25.

  Jaren terug bedacht de ASICS-oprichter Mr. Onitsuka dat ‘human-centric’ productontwikkeling niet zo gek zou zijn. Spullen maken uitgaande van de atleet – geniaal, zo bleek. Resultaat daarvan is het ASICS Institute of Sports Science (ISS) in Kobe, het lab van ASICS. Onlangs printten de computers in dat lab een nieuwe parel uit. ‘Een product waar onze oprichter trots op zou zijn, en het begin van nog meer dat komen gaat komende jaren’, zegt Paul Miles, chief marketing officer van ASICS. Dat belooft wat.

  © ASICS - De ASICS GEL-KAYANO 25 hardloopschoen

  Eerst nog maar even deze schoenen. Dit is het resultaat van een kwart eeuw testen, uitproberen en aanpassen. Iedere schoen kreeg de technologie mee van zijn voorganger, met steeds een kleine (en soms wat grotere) update. ‘De GEL-KAYANO is ontworpen om het lopen van lange afstanden mogelijk te maken. Al vijfentwintig jaar lang is dit het doel terwijl we proberen de schoen lichter en responsiever te maken, zonder in te leveren op stabiliteit’, zegt Kenichi Harano, executive officer and senior general manager bij ASICS.

  © ASICS - De ASICS GEL-KAYANO 25 hardloopschoen

  Wat nummer 25 zo uniek maakt, is de FlyteFoam Lyte (met nanofiber-zooltje voor duurbaar schuim) en FlyteFoam Propel (voor reactiviteit bij het afzetten). Dit gouden duo garandeert stabiliteit en comfort ongeacht de afstand. De mesh-bovenkant maakt de schoen ook nog lekker luchtig, en gaat niet ten koste van de fit.

  We kunnen wel spreken van een Japans meesterwerk. Geen afstand is te lang met 25 jaar vakmanschap aan je voeten.