Voetbalshirts

  AS Roma uitshirt 2018/19

  (0)

  Lupetto.

  26 Jul, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Roma uitshirt 2018/19, met Schick

  Lupa

  Grijs? Was er ooit een voetbalshirt grijs? Niet dat wij ons herinneren. Hier moet een idee achter zitten. En niet zomaar een. Voor het antwoord op dit grijze mysterie duiken we in de Griekse mythologie.

  Rond 750 v.Chr. wordt aan de oever van rivier de Tiber de babytweeling Romulus en Remus achtergelaten in een rieten mandje. Overleven voor de jonge kinderen lijkt onmogelijk, tot een wolvin te hulp schiet en de broertjes redt. De grijze wolvin voedt de kinderen op. Op volwassen leeftijd keren Romulus en Remus terug naar de rivier en stichten een stad: Rome.

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Roma uitshirt 2018/19, met de 'kleine wolf'

  ‘Dit shirt is gebaseerd op de wolf’, vertelt Pete Hoppins, Football Apparel Senior Design Director van Nike. ‘Een klassiek grijs tenue past goed bij de mythologie van de stad en de waarde die de club hecht aan symboliek.’

  Grijs had nog nooit zoveel inhoud. Maar de kleuren van de stad mogen niet ontbreken. Het traditionele bordeauxrood en goudgeel zitten in het clublogo (met daarin de Lupa Capitolina; het bronzen standbeeld van de Romulus en Remus-mythe) en in een strookje achterop in de nek. Bovenaan dat strookje zit nog iets moois: de Lupetto, de ‘kleine wolf’, een ander wolvensymbool van de stad. Verscholen tussen al deze symboliek ligt de Vaporknit-technologie. Tijdens de jacht is koel blijven natuurlijk wel prettig.

  Zo jagen de wolven van AS Roma het land op. Grijs, in de geest van Romulus en Remus – en de moederwolf.