Voetbalshirts

  AS Roma uitshirt 2017/18

  (0)

  Elf witte wolven.

  1 Feb, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Roma uitshirt 2017/18, met Florenzi

  Expansiedrift

  In Rome is iets geks aan de hand. Normaal gesproken zijn de Romeinen thuis iedereen de baas en hebben ze het op bezoek bij de tegenstander lastiger. Dit seizoen is het andersom: AS Roma pakt meer punten in de uitwedstrijden. Zou het komen door het witte uitshirt?

  Slechts 1x verloor Roma uit, 4x speelden ze gelijk, de rest werd gewonnen. De laatste wedstrijden gaat het wat stroef, maar verlies blijft zeldzaam. Hoe dat komt? Negentig minuten lang vechten in een fonkelend wit uitshirt, met als aanjagers twee snoeiharde middenvelders: Nainggolan en De Rossi.

  Wanneer de Romeinen voet zetten op vijandig terrein hullen ze zich in een wit shirt met goudgele en bordeauxrode accenten. In de zij zitten stretchbare stroken: rechts is die strook goudgeel, links bordeauxrood. Op de rechterborst zit een bordeauxrode Nike-swoosh, links het AS Roma-logo – op het hart. In de kraag loopt een dun lijntje dat halverwege overspringt van goudgeel naar bordeauxrood. De kleuren van de stad blijven altijd dichtbij.

  Over de torso zitten lichtgrijze verticale stroken. Ze maken van het shirt een soort harnas – maar dan wel een hypermoderne. De AeroSwift-technologie voert overtollig zweet snel af en staat garant voor optimale bewegingsvrijheid in alle omstandigheden. Raglanmouwen geeft de armen ook vrij spel. Binnenin tussen de schouderbladen staat ‘Roma Siamo Noi’: ‘Wij zijn Rome’, de eer van de stad staat iedere keer weer op het spel.

  Zo sluipen de elf witte wolven uit Rome door Italië. Tong uit de bek. Tanden ontbloot. Hongerig en nietsontziend. Een ding is zeker: de expansiedrift van de 'Giallorossi' is niet verdwenen. Het is wel zaak dat ze in al hun enthousiasme niet het eigen fort verliezen. Want Rome mag nooit vallen.