Voetbalshirts

  AS Roma thuisshirt 2018/19

  (0)

  Buigen wellicht, knielen nooit.

  18 May, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Roma thuisshirt 2018/19, met Pellegrini, Nainggolan en Ünder

  Lorica Hamata

  De geluiden van ruim 2000 jaar geleden zijn terug. Het gekletter van het gladiatorenharnas klinkt weer door de straten van Rome. De broeierige stad was lang onrustig, bestookt met zwaar geschut. Maar de rust is wedergekeerd. AS Roma staat sterker dan ooit, hoort weer bij de beste van Europa en loopt in een fonkelnieuw maliënkolder.

  De Romein buigt wellicht, maar knielen zal hij nooit. Dat bewezen ze dit seizoen wel. De vechtlust deed denken aan het oude Rome. Strijden tot je erbij neervalt. Zo bereikten ze de halve finale Europees en plek 3 in Italië. Ook Nike werd heet en smeedde iets moois voor komende seizoen.

  Het Lorica Hamata is terug waar het hoort: om de schouders van Romeinen. ‘Lorica Hamata?’, zul je denken. Dat droegen Romeinse soldaten in het Oude Rome. Maliënkolder, het niet te breken pantser. Ook nog Vaporknit-technologie erbij om het af te maken. Het kan dus altijd sterker, altijd sneller.

  In traditioneel bordeauxrood met oranje details trekken I Giallorossi straks richting het front. Met een gedachte altijd in het achterhoofd: Rome mag nooit vallen.