Voetbalshirts

  AS Roma thuisshirt 2017/18

  (0)

  ‘Roma siamo noi’

  24 Jan, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Roma thuisshirt 2017/18, met Florenzi, Strootman, Nainggolan, Džeko en Salah

  Voor Rome

  Gieren cirkelen hoog boven de gebouwen. Zengende hitte in de straten. Als Rome naar het stadion trekt, broeit het in de stad. Het is wel even wennen voor de fans: het eerste seizoen sinds 1992 zonder hun legendarische veldheer Totti. Het teamgevoel in het AS Roma thuisshirt is nu belangrijker dan ooit. Met die gedachte trekken de Romeinen ten strijde.

  A.S. Roma begon sterk aan het seizoen. Van de eerste twaalf wedstrijden wonnen ze er tien. Maar toen ging het bergafwaarts. Inmiddels heeft Roma thuis al 11 verliespunten. Thuis! Hoe kan dat? Rome gaat toch niet op de knieën? De stad ligt onder vuur, maar is nog niet gevallen. Barricades voor de poort. Die CL-plek wordt van ons, roept de stad. Dat is het doel. De Romeinen houden stand – alles voor Rome.

  Het rood en oranje in het shirt zijn de kleuren van de stad, doen denken aan de klassieke Romeinse tijd. Clubembleem op het hart, oranje Nike-swoosh rechts op de borst. Op een oranje randje in de kraag en een zwarte strook in de zij na is het shirt helemaal rood. Simpel, geen poespas.

  Verborgen in de eenvoud zit bijzondere complexiteit: de nieuwste AeroSwift-technologie. In het heetst van de strijd blijven de Romeinen koel: geen last van zweet en bewegen gaat moeiteloos tot aan de laatste minuut. Door de zwarte strook stretchmateriaal in de zij schijnt oranje als het uitrekt.

  De Romeinse waarden staan hier op het spel. Hier verdedigt de club zijn kleuren, de naam en de identiteit. Voor Nainggolan en De Rossi is verlies geen mogelijkheid, opgeven geen optie. A.S. is hier de baas. En het staat binnenin het shirt: ‘Roma siamo noi’ – wij zijn Rome.