Voetbalshirts

  AS Roma derde shirt 2018/19

  (0)

  Mappa di Roma.

  18 Oct, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Roma derde shirt 2018/19

  Plattegrond

  Niet iedereen kan de druk van het verleden aan. Die eeuwenoude geschiedenis maakt het volk trots op hun stad. Bij voetbal komt die trots misschien wel het best tot uiting. Sommige spelers gaan ten onder aan die druk, anderen groeien een paar centimeter – als ze spelen in de kleuren van de stad.

  Dit seizoen lijkt Roma last te hebben van die druk. Zesde plek. En we zijn al bijna op een kwart van het seizoen. Scoren lukt wel, maar de defensie oogt kwetsbaar. Een kwakkelende verdedigingsmuur zijn de Romeinen niet gewend. De stad moet beschermd worden. De stad die Nike nu zo mooi afbeeldt op het derde shirt.

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Roma derde shirt 2018/19

  De kleuren van Rome zijn oranje en bordeauxrood. In dat opzicht is het derde tenue van de Romeinen klassiek. Het is vooral oranje, met onder andere een bordeauxrode Swoosh. De graphics maken het uniek. Nog nooit speelde Rome met de plattegrond van de oude stad voorop. De Tiber kronkelt van de borst naar de beneden. Het Pantheon, de Sint-Pieter, Piazza Navona, het Colosseum, de Trevifontein, ze staan er allemaal op. Wel goed zoeken tussen het zwart van Qatar Airways.

  Nike gebruikt dezelfde truc als bij het derde shirt van de Spurs. Een ode aan de stad of de buurt waar de club vandaan komt. Dit Romeinse shirt dompelt je onder in een magisch avondje Rome. Mocht je een rondje maken door het hete, oude centrum kun je dat best hierin doen: de Vaporknit-technologie houdt je lekker koel en vrij.