Voetbalshirts

  AS Monaco shirt 2018/19

  (0)

  Unique Forever.

  24 Aug, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Monaco thuisshirt 2018/19, met Tielemans, Falcao en Keita Baldé

  Rood en groen

  De grootste bedreiging voor de hoofdstad bivakkeert aan de cote d’azur. In het zuiden spelen twee clubs die wel eens kunnen verrassen dit seizoen. Het ene team is lichtblauw ja, die uit Marseille, maar nu hebben we het over het koninklijke rood van AS Monaco.

  Er zijn een aantal thuisshirts die je als ontwerper niet mag omgooien. Dat van Monaco is er zo een. Al sinds mensenheugenis is dat shirt wit en rood met een diagonaal die de kleuren scheidt – van rechtsboven naar linksonder. Die opzet verandert nooit. Met details mag je spelen. En dat gebeurt nu. In het rode deel zitten – weer diagonaal, maar dan van de linkerschouder – donkere streepjes om de rappe selectie van Monaco te benadrukken. Op de buik staat in grote, witte letters FEDCOM, op de rechterborst vind je de witte Swoosh en links het clubembleem. Binnenin de nek staat de leus ‘Unique Forever’.

  © Nike, Inc. - Het Nike AS Monaco uitshirt 2018/19, met Falcao

  En dat zijn ze wel. Altijd heeft Monaco wel een speler in de selectie met unieke kwaliteiten. Nu weer; is het niet Falcao, dan wel Tielemans daarachter. Het zal niet eenvoudig worden punten te sprokkelen op bezoek bij Monaco. De rood-witten ontvangen is ook geen feest. In een donkergroen tenue, met gouden details raast Monaco door het Franse land. Knap werk dit van Nike, het shirt is elegant en oogt sterk tegelijk. Achterop de nek zit een rood strookje, toch nog iets van huis mee. Niet onbelangrijk: verstopt in deze shirts zit Nike’s Vaporknit-technologie.

  De Lique 1 belooft een paar wedstrijden om van te smullen, zeker als Monaco speelt. Tuurlijk is Parijs goed, maar aan de Zuid-Franse kust buigen ze niet snel.