Voetbalshirts

  Arsenal derde shirt 2018/19

  (0)

  WM-formatie.

  10 Sep, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA Arsenal derde shirt 2018/19 met Mkhitaryan, Özil, Bellerín, Aubameyang en Cech

  Herbert

  Het was geen slechte plek waar PUMA en Arsenal dit shirt lanceerde. Op hun zomertour door Azië vormden de wolkenkrabbers van Singapore het decor. De skyline torende boven de spelers uit, terwijl ze poseerden in hun nieuwe derde shirt.

  Turquoise is de kleur, net als de broek en de sokken. De details zijn allemaal donkerblauw: de PUMA-logootjes op de schouders, twee banden om de bovenarmen – met Visit Rwanda op de linker –, het clubembleem links op de borst, PUMA-logo rechts en het Fly Emirates-logo voorop. Net als in het thuis- en uitshirt dient de EvoKNIT en dryCELL-technologie hier ook als pantser. De omklapbare kraag geeft dit shirt alleen ook nog iets chics mee.

  © PUMA SE - Het PUMA Arsenal derde shirt 2018/19 met Cech, Aubameyang, Mkhitaryan, Özil en Bellerín

  Het shirt heeft een aantal links naar successen uit het verleden. Het turquoise is geïnspireerd door het groen-blauwe uitshirt van het seizoen 1982/83. Het W- en M-patroon op de voorkant is een ode aan de speelstijl van legendarische Arsenal-trainer Herbert Chapman. In de jaren twintig introduceerde hij de WM-formatie en domineerde een decennia later daarmee het Engelse voetbal. Drie verdedigers, twee man daarvoor, weer twee aanvallende middenvelders daarvoor, en dan drie aanvallers: een zeer aanvallende 3-4-3 eigenlijk.

  De formatie veranderde in de jaren, maar aanvallend is Arsenal altijd gebleven. Je kunt ook niet anders als je The Gunners heet. Veel prijzen leverde het de laatste jaren niet op, wel is het altijd leuk om te zien. Wellicht dat het derde shirt dit seizoen geluk brengt en dat Arsenal weer een prijs kan pakken.