Voetbalshirts

  Arsenal derde shirt 2017/18

  (0)

  Vrees het zwart-roze.

  28 Dec, 2017

  © PUMA SE - Het PUMA Arsenal derde shirt 2017/18, met Sanchez, Giroud en Walcott

  Zwart-roze kanon

  In Noord-Londen moesten ze even slikken. Voor het eerst in twintig jaar geen Champions League voor Arsenal. Hoe moet dat nou verder? Moet het roer helemaal om? Nee hoor, geen stress, geen paniek. Een nieuw seizoen is begonnen, de spelvreugde niet verdwenen. De landstitel komt wel weer. Nu jaagt Arsenal op de bekers, in indrukwekkend zwart.

  Elf in zwart geklede krijgers razen dit jaar door Europa. ‘The Gunners’ spelen in dit derde Arsenal shirt de uitwedstrijden in de nationale beker en de Europa League. Het tenue zal angst inboezemen bij de tegenstanders. Zwarte mouwen en donkergrijze romp. Grijze stippels op de schouders. Een roze randje in de polo-kraag, een roze PUMA-logo en roze clubembleem geven het shirt een sierlijk tintje. Knoopjes van de kraag maken het shirt ook nog sjiek. Om het af te maken: het kanon, in het roze, achterop in de nek – dat zit er al 50 jaar. Hier zit pit in.

   © PUMA SE - Het PUMA Arsenal derde shirt 2017/18, met Sanchez

  Het oogt misschien niet zo, maar dit is een hypermodern shirt. Allerlei technologische snufjes houden het lijf op temperatuur. Nooit meer een koude rug voor Giroud of bibberende benen bij Özil. De kleine capsules van de Thermo Active-technologie achterop houden de spieren warm in de kou. Het powerCELL-systeem ondersteunt de zweetafvoer. Tape op de schouders geeft een verstevigend gevoel. Een indrukwekkend harnas.

  Alhoewel Arsenal soms wat tam oogt, speelt niemand graag tegen ze. Bovengemiddelde kwaliteit en een speelstijl waar maar weinigen vat op kunnen krijgen. Het Arsenal derde shirt 2017/18 maakt het allemaal niet veel makkelijker voor de tegenstanders. Aan zelfvertrouwen in dit shirt geen gebrek. Als je niet oplet, schieten de roze flitsen je voorbij – en is het te laat. Europa zal het zwart-roze kanon vrezen.