Voetbalshirts

  Ajax thuisshirt 2017/18

  (0)

  Voor Mokum.

  7 Jan, 2018

  © adidas Int. - Het Ajax thuisshirt 2017/18, met Dolberg en Kluivert

  Een nieuwe gouden generatie

  Het is ruim 20 jaar geleden. Een piepjong elftal tegen het grote AC Milan, de kans van hun leven. Ze wonnen. Door een goal van een 19-jarige. De jonkies van toen zijn nu clublegendes. In de jaren erna kwam het nooit meer tot hetzelfde niveau. Maar nu zijn de talentjes terug. Met net zoveel potentie.

  In 1995 herleefde Ajax de succesvolle jaren zeventig. Toen was Ajax – met Johan Cruijff als grote ster – drie keer op rij de beste van Europa. Een gouden tijdperk. Dit jaar gaat Amsterdam weer even terug in de tijd, met een thuisshirt dat herinnert aan de successen van toen. Een simpele witte ronde kraag en uiteraard de brede rode strook over de lengte van het shirt. Rood-wit, dat zal nooit veranderen. Achterop in de nek staan de drie kruizen van Amsterdam – in de rug gesteund door de hele stad. Ajax is terug.

  Met een klassiek shirt en nieuwste Climacool-technologie wil Ajax weer legendarische prestaties neerzetten. Deze lichting is in ieder geval buitengewoon sterk. Zulke talenten komen niet snel langs. Zelden zijn ze zo goed op elkaar ingespeeld. Een groot deel doorliep gezamenlijk de jeugdopleiding. Jarenlang klaargestoomd voor de Johan Cruijff Arena. Ze hebben rood-wit bloed.

  Wat goed is komt snel, zeggen ze ook wel. Weet je de gemiddelde leeftijd van Ajax in de Europa League vorig seizoen? 22 jaar en 173 dagen. Ze haalden er de finale mee. Met mooi voetbal. Maar wat is het lang geleden: meer dan twintig jaar zonder Europese prijs. Deze generatie wil Amsterdam zo graag iets teruggeven. Succes in Europa. Voor de stad. Voor ons thuis. Voor Mokum.