Voetbalschoenen

  adidas X Ocean Storm

  Onvoorspelbaar.

  25 aug, 2017

  adidas X Ocean Storm
  De gele adidas X 17+ Ocean Storm

  30 minuten voor aanvang

  Terwijl robuuste golven uiteenspatten op de sterke rotsen van de Costa Brava, verlicht de zon het gouden zand van de Costa Dorada. Tussen de twee Catalaanse kusten in, ietsje weg van de oceaan en middenin het stadion van het volk, staat een man met een jongenshart aan het begin van nieuw spektakel. Ocean Storm is zijn doel en de de klokt tikt rustig door, niemand weet nog wat ons te wachten staat. 30 minuten voor aanvang: Luis Suarez en de adidas X Ocean Storm hebben zich gemeld.

  adidas X 17+ Purespeed Ocean Storm

  99.000 zitplekken telt het stadion en het luidkeelse gezang van de Blaugranas galmt door de catacombe. “Tóóót-el-camp. Esss-un-clam. Somm-la-gent-blaugrana...” Suarez lacht maar maakt geen grappen. Hij wandelt vooruit, samen met de spelers, hij draait de voeten los, de knieën, en enkele meters voor de uitgang hup linea recta het veld op. De eerste stap op het gras voelt als een piraat op open zee. De spelers kijken om zich heen. Heel Camp Nou in de kleuren van de Catalaanse vlag. Suarez is klaar voor de verovering. Hij beweegt zijn voeten en test hiermee de combinatie van het gras en zijn verborgen kracht: de adidas X 17+ Purespeed Ocean Storm. Hij voelt de TECHFIT – het compressiebovenwerk met Speed Skin – en het gebreide oppervlak. Bewegen is vrijer dan vrij. Vamos. Een orkaan aan geluid en de rillingen gaan over het lijf. Suarez is klaar voor actie. De felgele ‘Solar Yellow’ voetbalschoenen stralen als de zon boven ‘n groene zee. Tikkie-takkie, Barcelona doet waar het goed in is. De bal golft over het veld, kort, laag, hoog en lang. Het kan allemaal. Een opening van Iniesta, met de wreef, vanuit achterin tussen de 16 en de middenstip. Met een ongekende windsnelheid vliegt de bal richting de Uruguayaan. Pats. Een zeebeving doet de grond bewegen en plotsklaps gaat alles in een stroomversnelling. Was het links of rechts? Binnenkant voet op de zwarte ‘Legend Ink’ X of buitenkant voet op het Adidas logo? Geen tijd voor herhalingen, de wind raast voorbij. De veterloze PURECUT-sokvoorvoet doet zijn werk. Met deze handelingssnelheid wordt iedereen verrast. Op souplesse, geassisteerd door het zwarte halfhoge design van de schoen, in één keer de aanname en de tik vooruit. Een vloedgolf aan energie ontketent zich in Camp Nou. Op volle windkracht met het NON STOP GRIP stipreliëf – NSG gesigneerd op de binnenkant voet – richting de goal. De verdediger sprint erachteraan. Nek aan nek, ‘t wordt kiele-kiele. Hij en de keeper komen nu héél dichtbij. De golf wordt hoger en hoger. Nu in de 16. Pas op: kritieke hoogte aan de kust. Suarez voelt zich superieur en hij schiet, het stadion trilt van turbulentie en wrijving met de zeebodem, de X-hielvoering reguleert de razendsnelle wending: binnenkant voet kruiselings strak langs de keeper. 1-0 Barcelona. 1-0 Catalunya. De verdediger kon hem niet bijhouden, de SPRINTFRAME FG-loopzool van Suarez is als een tsunami in aantocht. Niet te stoppen. Extreme grip, snelheid en techniek kwamen samen in één golf en vele zullen er volgen.

  Een hoge golf

  Het contrast van de Wilde Zee en de Stille Zee golft door het hart van Suarez. Plots wil hij toeslaan. Net als jij uit het niets wil verbazen. Impact maken. De adidas X Purespeed Ocean Storm beweegt mee met de golven. Daar komt er één. Een hoge golf. Crawl er naartoe, beweeg mee en storm explosief vooruit.