Voetbalshirts

  WK voetbal 2019

  Op naar een nieuwe wereldtitel.

  19 Mar, 2019

  adidas wk voetbal vrouwen 2019 duitsland
  © adidas Int. - Het Duitsland WK thuisshirt 2019 voor dames

  Onsterfelijke vrouwen

  Over drie maanden zitten we midden in het WK 2019. Dan strijden 24 landen om de wereldtitel. Adidas stuurde de tenues naar hun afvaardiging – Duitsland, Zweden en Spanje – alvast op; de WK-shirts van adidas voor het FIFA-wereldkampioenschap 2019 in Frankrijk.

  De designers van adidas hebben het leuk gedaan. De tenues van Duitsland, Zweden en Spanje hebben iets weg van de outfits die de mannen droegen op het WK 2018 in Rusland. En toch zijn er subtiele verschillen. Neem de Duitsers bijvoorbeeld.

  © adidas Int. - Het Duitse WK thuisshirt (wit) en uitshirt (rood) 2019 voor dames

  Net als de Duitse mannen hebben de Duitse vrouwen een patroon over de breedte van de borst. Alleen kreeg die bij de dames de drie Duitse kleuren. Zwart, rood en geel. Het heeft iets weg van een digitale wapperende vlag. Spelen met trots dus. Dat zullen ze zeker doen na de vroege uitschakeling in de kwartfinale van het EK 2017 tegen latere finalist Denemarken.

  © adidas Int. - Het Zweede WK thuisshirt 2019 voor dames

  Een stuk noordelijker, in Zweden, waar voetbal bij vrouwen zeer populair is, kregen de vrouwen van het nationale elftal een krachtig shirt aangemeten. Geel met donkerblauwe vegen in de zij en op de borst. In een land waar vrouwenvoetbal zo groot is, zijn de verwachtingen natuurlijk hoog. De pijnlijke uitschakeling in de kwartfinale op het laatste EK tegen latere kampioen Nederland zullen ze nog niet zijn vergeten.

  © adidas Int. - Het Spaanse WK thuisshirt 2019 voor dames

  Zo groot als het Spaanse mannenvoetbal is, zo veel ruimte is er nog om te groeien voor de vrouwen. In 2017 haalden ze knap de kwartfinale op het EK. Na penalty’s tegen de taaie Oostenrijkers konden ze inpakken. Hun tenue deze zomer? Een soort light versie van die van de heren in 2018. En natuurlijk vuurrood.

  Met Duitsland en Zweden heeft adidas goede kanshebbers op de titel. De Duitse vrouwen maken toch de meeste kans. Als tweevoudig wereldkampioen (en een tweede plaats) weten ze wat nodig is om ver te komen. Aan de WK-shirts die adidas ontwierp, waarmee adidas haar vrouwen naar onsterfelijkheid wil dragen, zal het in ieder geval niet liggen – die zien er sterk uit, zoals we gewend zijn.