adidas

  Ultraboost 19

  (3)

  Van 17 naar 4.

  3 Jan, 2019

  © adidas Int. - De adidas Ultraboost 19

  Eenvoud

  Het is 2019 en adidas gaat het helemaal anders doen. De zo succesvolle Ultraboost krijgt een complete make-over. Een stuk simpeler, nog wel herkenbaar. Het nieuwe jaar begint prima, met de nieuwe adidas Ultraboost 19.

  ‘Voor het maken van deze Ultraboost scheurden we het gebruikelijke handboek aan stukken’, zegt Sam Handy, Vice President Design van adidas Running. Het designteam wilde kosten wat het kost voorkomen een nieuwe hardloopschoen te maken op de ouderwetse manier. Goed voornemen, zo kom je hoe dan ook uit op iets nieuws.

  © adidas Int. - De adidas Ultraboost 19

  Het onderzoeksteam was al onderweg naar de luchthaven, de wereld over vliegen, op jacht naar feedback van hardlopers. Ze keerden terug met goed gevulde dossiers. Belangrijkste punt: hardloopschoenen moeten simpeler, runners hoeven niet per se die poespas, aan functionaliteit hechten ze veel waarde. Eenvoudiger dus. Daar kon adidas wel wat mee.

  De 17 componenten uit de eerdere Ultraboost-modellen werden teruggebracht naar vier. De vier belangrijkste elementen bleven behouden – en kregen een update. De werking van BOOST verbeterde. Je hak ligt lekker in de ondersteunende 3D-hiel. De Torsion Spring, het systeem in de zool die bewegingen in de zool controleert, is lichter dan ooit. De hele bovenkant is alleen van Primeknit. Een stuk minder uitgebreid, en toch een stuk beter.

  © adidas Int. - De adidas Ultraboost 19

  Adidas neemt het advies van hardlopers serieus. Zo serieus zelfs dat zij hun meest succesvolle schoen ingrijpend veranderden. Gewaagde beslissing, maar tot dusver lijkt het geslaagd. De vernieuwde Ultraboost is het bewijs dat simpeler vaak beter is.

  Enthousiast? Je hebt nog even tijd om te sparen. Op 21 februari 2019 ligt de schoen pas in de winkels en digitale etalages.