adidas

  Ultra Boost Parley

  (0)

  11 plastic flessen = 1 schoen.

  20 Jun, 2018

  © adidas Int. - De adidas Ultra Boost Parley Deep Ocean Blue

  Parley

  Op een plek waar geen mens overleeft, op bijna 11 kilometer diepte, zweeft een plastic tasje. Wij houden het daar geen seconde vol, maar op de bodem van de Marianentrog in de Stille Oceaan – zelfs daar ja – vonden wetenschappers dertig jaar oud plastic. Het schoonhouden van de oceaan lijkt misschien onbezonnen werk, maar belangrijk is het wel – en ieder beetje helpt. Adidas draagt nu samen met milieubeweging Parley bij aan die grote schoonmaak, door hardloopschoenen te maken van gerecycled plastic.

  © adidas Int. - De adidas Ultra Boost Parley Deep Ocean Blue

  Al sinds 2015 steunt adidas milieubeweging Parley in de strijd tegen oceaanvervuiling door plastic. In 2017 toverden ze samen 11 miljoen plastic flessen om in sportkleding. Nu, tijdens de Run For The Oceans-campagne, doneert adidas ook nog eens 1 dollar (max. 1 miljoen dollar) voor iedere gelopen kilometer met de Runtastic-app. Leuk initiatief. Hoe meer je rent, hoe minder plastic in de oceaan belandt.

  © adidas Int. - De adidas Ultra Boost Parley Deep Ocean Blue

  Het werkt zo: plastic wordt van stranden en uit de oceaan gevist en dan omgezet in een hardloopschoen. De Primeknit-bovenkant van de nieuwe Ultra Boost Parley Deep Ocean Blue is van gerecycled plastic, resten zijn opgenomen in de stof. Iedere schoen voorkomt dat ongeveer 11 plastic flessen in de oceaan terechtkomen. Dat is prettig rennen in de gedachte dat je de oceaan plasticvervuiling bespaart. Misschien nog wel prettiger lopen is het met de Boost-zool – wel bekend inmiddels –, die zoveel mogelijk energie hergebruikt tijdens het rennen. Ook een vorm van recyclen, maar dan net even anders.

  © adidas Int. - De adidas Ultra Boost Parley Deep Ocean Blue

  Je loopt ook zeker niet voor joker in deze oceaanredder. Voor de kleur haalden de designers inspiratie uit de Mariana Trench. De donkerblauwe tint doet denken aan de duistere diepte van die trog. Een plek met zoveel geheimen, wiens onheilspellende aantrekkelijkheid betovert, vind je nu terug in deze ecologische schoen.