adidas

  Spectral Mode pack

  Lichtroze. Mintgroen. Zilvergrijs.

  27 Sep, 2018

  © adidas Int. – De Predator18+, uit de adidas Spectral Mode Pack

  Kleurenspectrum

  We zijn alweer toe aan kleurenserie nummer twee. Nu spelers en fans enigszins gewend zijn aan de kleuren van de tenues, gooit adidas er een nieuwe pack tegenaan. Nog nooit hingen het uiterlijk van de schoen, de speler die ze draagt en de club waarvoor hij speelt zo samen. Alleen daarom is de Spectral Mode pack al uniek – en dan hebben we het nog niet eens over de kleuren.

  Adidas doet het leuk. Iedere schoen uit de Spectral Mode pack past bij een adidas-tenue van een Europese topclub. De roze Predator past goed bij het uittenue van Manchester United. De mintgroene Copa staat prima onder het uittenue van Bayern. De zilvergrijze Nemeziz bij het uitshirt van Juve. En de witte X bij het thuisshirt van Real Madrid.

  © adidas Int. – De X 18+, uit de adidas Spectral Mode Pack

  De kleur die het meest opvalt is die van de Predator. Lichtroze. Die kleur had een adidas-voetbalschoen nog nooit. De sok is net een lichtere tint. Verder heeft de Predator geen andere kleur dan pink. Pogba loopt er onberispelijk bij in de uitwedstrijden voor Manchester United.

  Een ander opvallend kleurtje is voor de Copa. Mintgroen. Ook nog niet eerder gezien van adidas. Dit is wel even iets anders dan het klassieke zwart dat we gewend zijn van die schoen. Het enige witte op de Copa is het witte adidas-logo op de flap.

  © adidas Int. – De Nemeziz 18+, uit de adidas Spectral Mode Pack

  De X en Nemeziz zijn minder spectaculair maar niet minder fraai. De X is helemaal wit, past perfect bij het wit waar Gareth Bale in speelt bij Real Madrid. De zilvergrijze Nemeziz daarentegen lijken op het lijf geschreven voor een speler in het uittenue van Juventus.

  Alle kicksen bezitten dezelfde technologie die je normaal gewend bent. Het mooie aan de kleuren die adidas koos, is de fletse tint die eroverheen ligt. Een soort filter die de kleuren mat maakt. Het heeft iets rustgevends. Iets modieus tegelijk. Zoals ze dat ook deden met een aantal uitshirts. De kleuren matchen met tenues – nu beter dan ooit.