adidas

  Solar Boost

  3…2..1.

  18 May, 2018

  © adidas Int. - De adidas Solar Boost

  Spaceshuttle

  Als de lucht roze kleurt, gaat er iets borrelen. De drang te rennen in de schemering. Plotse energie die eruit moet, een dag lang opgeladen voor de lancering. Spaceshuttles uit de kast en met draagbare rocket science rennen richting de zon.

  Adidas onderzocht het: Nederlandse lopers rennen het liefst als de zon opkomt of daalt. De eerste en laatste zonnestralen geven net meer energie blijkbaar. Niet gek dus – maar zeker niet minder bijzonder – dat adidas de inspiratie voor de SOLARBOOST haalde uit de ruimtevaart.

  © adidas Int. - De adidas Solar Boost

  De grote winst? De vondst van Tailored Fiber Placement, technologie waarbij computergestuurde vezels worden nauwkeurig worden geplaatst voor optimale steun rond je voet. ‘Deze technologie geeft de mogelijkheid materialen preciezer dan ooit de stikken’, doceert Chris Ekman, Senior Product Manager van adidas Running.

  Niet alleen het lichte gewicht (295 gram), maar ook de fit zijn de grootste voordelen. En dat met een BOOST-zool eronder, waarin alle gegeven energie ook weer terugkomt. Efficiënte omgang met energie, vraag dat maar aan NASA. Daar hebben de Duitsers goed naar gekeken. Adidas brengt technieken uit de ruimtevaart naar je voeten. Hardloopschoenen gebaseerd op NASA-bouwkunde, precisieproductie tot in de millimeters, als bij een echte spaceshuttle.

  © adidas Int. - De adidas Solar Boost

  En wat doe je voor je de ruimte in gaat? Precies, testen. Uitgebreid testen. De SOLARBOOST vloog naar verschillende steden op de wereld, verschillende temperaturen en condities, alles om in elke situatie te presteren. Overal spraken ze hardlopers aan. Wat vind je prettig? Wat heb je het liefst? Vertrouwen bleek het toverwoord. Zo rolde er een schoen uit de machine waar runners zich veilig bij voelen – prettig als je naar de sterren reist.

  Want zo moet het voelen, op schoenen met ruimtevaarttechnologie. Bij de eerste of laatste zonnestralen, klaar voor de lancering. Schiet de ruimte in met SOLARBOOST en het vertrouwen van een astronaut.