adidas

  Predator is back

  (0)

  Het roofdier.

  14 Dec, 2017

  © adidas Int. - De adidas Predator 18+

  Het roofdier is terug

  15 mei, 2002. Hampden Park, Glasgow. Het is minuut 45 in de Champions League-finale tussen Real Madrid en Bayer Leverkusen. Tussenstand: 1-1. In gedachte zit iedereen al aan de thee. Bijna rust, maar nog even uw attentie graag. Roberto Carlos krijgt een plotselinge stuiterbal diep op de helft van de tegenstander. Hij rost de bal metershoog de lucht in. De term wanhoopspoging is hier wel op zijn plaats. Intussen sluipt een Fransoos het zestienmetergebied binnen, een roofdier op de bevreesde adidas Predator. Hij wacht, observeert en snuffelt naar een kans. De bal heeft de daling ingezet. Het roofdier staat op de juiste plek. En vogelvrij. De defensie ziet het, maar dan is het al te laat. Met zelden vertoonde sierlijkheid volleert Zidane met links. Uit stand, op de tenen. Snoeihard en met een venijnige draai duikt de bal in het net, achter de doelman van Bayern Leverkusen. Verbijstering bij de verdedigers. Dat ging snel. Zidane is inmiddels alweer weg. Hij rent, juicht, schreeuwt - het roofdier laat zich even zien.

  Aan spelers als Paul Pogba, Dele Alli en Mesut Özil de taak om deze instinctieve klasse te evenaren. Ga er maar aan staan. Of beter gezegd ertussen. In het rijtje van Zinedine Zidane en David Beckham. Grootheden die ooit excelleerden op de Predator.

  © adidas Int. - De adidas Predator 18+

  David Beckham zegt hierover: “Als ik terugkijk op de beste momenten uit mijn carrière, komt de adidas Predator telkens voorbijflitsen. De schoen is er altijd voor mij geweest en heeft me geholpen op de meest cruciale momenten. Daarom hoefde ik geen twee keer na te denken toen adidas mij de kans bood om samen een update van de schoen te designen”.

  Een nieuwe look, hetzelfde karakter. De adidas Predator is vernieuwd. De geliefde voetbalschoen is flink doorontwikkeld. PREDATOR staat er nu achterop de hiel geschreven, in een compleet nieuw woordmerk. De tong is weg en vervangen voor een veterloze-sok. Zwart als vertrouwde basis - wit en rood als accenten, zoals we dat gewend zijn uit het verleden. Bronsachtige stralingen, kunstzinnig dunne strepen en vlijmscherpe vormen creëren een waar wow-effect. De conclusie is kraakhelder: Predator is back.

  Sam Handy, de vice-president product design van adidas, legt uit dat de adidas Predator 18+ een creatie is voor de heerser op het veld. De speler met splijtende passes en wonderlijke baltoucheringen. De bal plakt aan je voet en springt weg hoe en wanneer jij dat wil, met dank aan de adidas Primeknit upper en de ultra-responsieve Boost. De Predator staat in het teken van creativiteit, precisie en 'meesterlijke controle'. Wat doe jij als de bal plots voor je voeten ligt? Wat deden ze vroeger? Denk aan toen en reageer nu. Breng het roofdier terug.