adidas

  James Harden Vol. 2

  Jab. Dribble. Crossover. Step-back. 3pt.

  3 Mar, 2018

  © adidas Int. - De rode James Harden Vol. 2

  ‘MVP, MVP, MVP!’

  31.3 PPG, 8.9 APG, 5.2 RPG. Vanaf de tribunes klinkt ‘MVP, MVP, MVP!’ Het moet raar lopen wil James Harden dit reguliere seizoen niet uitgeroepen worden tot meest waardevolle speler. Hij is al 54 wedstrijden niet te stoppen. Zijn jabs zijn te snel, zijn step-backs niet te blocken, zijn crossovers niet te lezen. Harden is gezegend met groot talent, en ondersteund door een nauw afgestelde schoen: de Harden Vol. 2 – een lastig te stoppen combi.

  © adidas Int. - De rode James Harden Vol. 2 

  ‘De schoen is gemaakt op mijn spel en het snelle veranderen van richting. Mijn bewegingen zijn verschillend, dan moet je een schoen hebben die beweegt op het juiste moment – geen seconde later’, vertelt Harden aan adidas. Met deze schoenen houdt hij bij elke actie volledige controle.

  © adidas Int. - De roze James Harden Vol. 2 

  Als Harden zijn zinnen zet op een gang naar het bord gaat het publiek staan en zetten zijn schoenen zich schrap. Eurostep dit keer. De aanpasbare veters trekken strak om zijn voet, gestrikt zoals Harden het wil – je kunt namelijk zelf bepalen waar je extra stevigheid hebt. Stap naar links. De FORGEFIBER-garen met TPO-coating over de voorvoet rekken mee en weerstaan de krachten bij het neerkomen. Hiermee ben je stabiel en toch flexibel. Knipper niet, want voor je het weet is Harden alweer uit beeld. Hup naar rechts. Het gripprofiel op de zool is namelijk gemaakt aan de hand van computeranalyses van Hardens spel. De zool verschilt in hardheid en dichtheid en legt de nadruk op plekken onder de voet die Harden gebruikt om snel van richting te veranderen. Eenmaal op zijn rechterbeen gaat hij de lucht in. De zelden vertoonde energieteruggave en het comfort van de BOOST-zool geven Harden een zetje mee omhoog. Lay-up. 2 punten. Zo makkelijk gaat dat – en dat vier kwarten lang.

  © adidas Int. - De groene James Harden Vol. 2 

  De Harden Vol. 2 kun je krijgen in het groen van Audubon Middle School – een eerbetoon aan de school waar Hardens NBA-droom ontstond – of roze van de opkomende zon in Los Angeles – waar Harden zijn spel ontwikkelde. Dat is waar het begon. Een man met de status van een popidool, maar die benaderbaar blijft als een klein kind. Een man met ongekend talent en gevoel voor show. Jab. Dribble. Crossover. Step-back. 3pt. Dat is James Harden – de man met de baard.