Voetbalschoenen

  adidas ACE Pyro Storm

  Ontvlam het stadion.

  1 nov, 2017

  adidas ACE Pyro Storm
  De rode adidas ACE 17+ Purecontrol Pyro Storm

  Opschudding

  De bal ligt dood op het trainingsveld van Tottenham. Vlak voor een klein goaltje. Dele Alli komt aanrennen en glijdt over de grond – een slide-kopbal. Doelpunt. Het is lachen geblazen op het complex. Van voetbalhumor tot mariokarten. Dele Alli is overal voor in. Zijn eerste baltouchering in het professionele voetbal was een hakje. Deze jongen is fris en vraagt om meer. In de adidas ACE Pyro Storm gaat hij voor opschudding.

  adidas ACE 17+ Purecontrol Pyro Storm

  “We’ve got Alli, Dele Alli, I just don’t think you understand.” Het sjaaltje met opdruk steekt uit boven de machtige aanhang van de Spurs. Lied na lied golft door het stadion. Niet alleen over hem, vooral over zijn club. Zo heeft hij het graag: de passie voor Tottenham stroomt door zijn aderen. Omarmd op White Hart Lane, nu in het Wembley stadion als tijdelijke vervanging voor ieders liefde. Vurige passie is ook hier te voelen, de energie van de fans laat aan niets te wensen over. Het leeft. Het zingt. Het beweegt. Het strakke koppie van Dele Alli tekent de focus van een kwajongen. Altijd stiekem op zoek naar een geintje. Dollen op en buiten het veld. Het doel is winnen, laten we dat vooropstellen. Als het kan met een glimlach want genieten is zijn drijfveer. “He plays as it best when he is on the edge”, zijn de woorden van Ryan Giggs over de jonge international. Sleepbewegingen tussen twee man door, tussen de benen door, eigenlijk overal tussendoor. Tik, tak, weg. Alles gaat rap op de adidas ACE 17+ Purecontrol Pyro Storm en de versnelling staat op vijf. De SPRINTFRAME-loopzool is zijn wapen. Een flexibele straatvoetballer, zo iemand die je op de pleintjes nooit te pakken kreeg. Net iets te snel was. Net iets te slim. En altijd waanzinnig in zijn acties. Er zit vuur in de sprint en de acties zijn vlammend, boost™ zet energie om in energie en de PURECUT-sokvoorvoet beheerst de bal op snelheden van een straaljager. Ook het schieten is als vuren: strepen tegen de lat, strakke schuivers langs de keeper en prachtige curves in de kruising. Zet de boel maar op zijn kop en schud iedereen wakker. Rennen, stoppen en gaan. Non Stop Grip. Dele Alli wil niets weten van geluk, hij raast vooruit en betoverd de wereld. Binnenkant voet, op de wreef en lobjes. Het Primeknit-bovenwerk en de TOTAL CONTROL-noppen bieden comfort van top tot teen. Transparant en oranje, het woordmerk PURE CONTROL achterop en haar embleem aan de binnenkant. De schoen is hot. Doelpunten en assists wisselen zich af. Het is nostalgisch om naar te kijken. De onbevangenheid, het lef en de plotse bewegingen nemen ons mee terug in de tijd. Naar onze jeugd: kinderen zonder regels, spelen en gek doen. En als je denkt dat je alles hebt gehad springt hij er weer bovenuit met zijn magische kopbals. Een Engels fenomeen. Van de grauwe Britse straten tot stralende groene velden. De drie Core Black adi-stripes spelen mee. Het halfhoge design, de lusjes. Een Solar Orange basis en Solar Red accenten gloeien onder de voeten. Bamidele Jermaine Alli heeft er zin in en niets stilt zijn honger.

  We’ve got Dele Alli

  Daar gaan we weer, de kroeskrulletjes op zijn plek, de stoute glimlach: “Dele is making problems, as usual.” Het publiek kent hem en bedoeld alles met een knipoog. Alsof je even wegkijkt bij het belletje trekken van de jonge knapen om de hoek. Hij is ontspannen en je ziet het terug op het veld met zijn adidas ACE Pyro Storm. Trucjes en dingetjes die alleen hij zo venijnig weet in te zetten. Men is trots: “We’ve got Dele Alli” en hij gaat tot het gaatje.