Voetbalshirts

  AC Milan uitshirt 2018/19

  (0)

  Bianco.

  13 Aug, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA AC Milan uitshirt 2018/19, met Bonucci, Biglia, Bonaventura, Calabria en Calhanoglu

  Zwarte streep

  Door de prijzenkast van AC Milan lopen we niet nog eens heen. Dan zijn we uren bezig. De bekers puilen uit het magazijn en de vitrines staan op knappen. Jammer van die dikke laag stof die op de prijzen ligt. Veel daarvan werd namelijk gehaald toen de spelers van nu nog kleine jongens waren en keken naar de Milan-legendes in het wit.

  Al in acht grote Europese finales speelde Milan in het wit. Dat shirt heeft iets speciaals, viel ook de nieuwe shirtsponsor PUMA op. Een wit uittenue is bij de Rossonero traditie; daar mag je niets aan veranderen. Toch durfde PUMA een kleine variatie en ode aan vroegere uitshirts wel aan.

  © PUMA SE - Het PUMA AC Milan uitshirt 2018/19

  Over de breedte van de torso – net onder het rode PUMA-logo en AC Milan-embleem – loopt een dunne zwarte lijn, die doorgetrokken wordt over de breedte van de mouwtjes, zoals ze dat begin jaren negentig ook een enkele keer deden. In de kraag zit een rood-zwarte rand, sponsor Fly Emirates staat groot in rood voorop. Voor de rest is het shirt helemaal wit, bianco. Een lekker shirt, zeker door de – met het blote oog niet waarneembare – dryCELL-technologie die de lichaamstemperatuur van de Milanezen bewaakt. Het mooiste detail zit in de nek: de Diavolo Rossonero, de roodzwarte duivel. Een symbool van Milan dat eindelijk weer eens uit de kast getrokken is en ook op het thuisshirt zit.

  Wellicht helpt het in de uitwedstrijden. Kijk naar afgelopen seizoen en het is duidelijk: daar valt een en ander te verbeteren. 6x verlies, 5x gelijkspel. Een shirt dat herinnert aan de sterren uit de jaren negentig moet de helden van dit decennium toch een zetje geven? Kijken of ze het laagje stof van de prijzenkast kunnen blazen. Er kwam al een fijne versterking vanuit Turijn: Higuaín. En PUMA zelf is vol goede moed en lanceert het shirt met de leus: ‘Geïnspireerd door legendes, gedragen door nieuwe helden.’