Voetbalshirts

  AC Milan uitshirt 2017/18

  (0)

  De ‘Rossoneri’ zijn wit.

  25 Jan, 2018

  © adidas Int. - Het AC Milan uitshirt 2017/18, met Calabria

  Engelen

  De witte uittenues van AC Milan. Bij die gedachte beginnen velen te kwijlen. Cafú, Seedorf, Van Basten, Maldini – allemaal speelden ze ooit als Milanees in het wit. Het heeft iets magisch. Elf witte engelen dartelend over een groen veld.

  Al jarenlang speelt AC Milan in witte uitshirts. Ze wonnen er Champions Leagues in, veroverden landskampioenschappen. Maar de club beleefde ook mindere momenten: pijnlijk verlies in grote finales en matige seizoenen in Italië. Het kan niet altijd feest zijn. Ook dit jaar zit Milan in een overgangsjaar. Momenteel op plek elf in de Serie A. Maar er is een hoopvolle lijn ingezet die doet denken aan de gloriejaren.

  In een shirt geïnspireerd door het uittenue van 1966/67 trekt de ‘Rossoneri’ door het land. Rood-zwart streepje rondom de ronde kraag, rood-zwarte band om de uiteindes van de mouwen. De Climacool-technologie houdt Montolivo, André Silva en Bonucci droog en koel in de uitwedstrijden. Achterop het kraagje zit de Italiaanse vlag. Voorop het shirt staat een ‘M’ te midden van subtiele retro-graphics, alleen van dichtbij zichtbaar. In de zij staan de drie adidas-strepen: rood-zwart-rood. De coach zal een beetje heimwee krijgen naar de succesjaren toen hij zelf nog het Milaanse wit droeg. Maar die kleine geblokte middenvelder staat nu langs de lijn.

  Gennaro Gattuso – hij maakte het allemaal al eens mee met de club. In 13 jaar AC Milan won hij Champions Leagues, Serie A-titels, de Italiaanse beker en de wereldbeker. Nu kijkt hij toe vanaf de kant en wil hij het als trainer nog eens doen. Vurig als altijd houdt zijn witte engelen goed in de gaten. En hij ziet een stijlvol team – in een iconisch wit AC Milan uitshirt.