Voetbalshirts

  AC Milan thuisshirt 2018/19

  (0)

  ‘Diavolo Rossonero.’

  1 Aug, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA AC Milan thuisshirt 2018/19, met Bonaventura, Cutrone, Bonucci, Romagnoli en Calhanoglu

  Duivels

  Het borrelt in Milaan. Tussen de hoge oude panden en betonnen flats is iets ontstaan. Wat precies weten de Milanezen zelf misschien ook nog niet precies. Maar de weg omhoog is al een tijd terug ingezet. En nu krijgt AC Milan nog een zetje. Is dit dan het echte nieuwe begin? Met een witte PUMA op de borst.

  Je kijkt naar een uniek shirt. Het eerste van AC Milan ooit met een PUMA-logo. In Milaan snakken ze naar succes. Nu is er weer goede hoop. Want PUMA brengt nieuwe krachten, maakt handig gebruik van de levendigheid en creativiteit van de Milanese jeugd die de stad wakker schudt. Verse energie voor een club met brandend verlangen naar succes. ‘A New Milan’, zoals PUMA het zelf noemt.

  © PUMA SE - Het PUMA AC Milan thuisshirt 2018/19

  Qua uiterlijk verandert dat ‘nieuwe Milan’ niet; zwart en rood gestreept is het thuisshirt. Kan ook niet anders, tradities moet je niet willen veranderen. Iets toevoegen kan minder kwaad, sterker nog: PUMA geeft de stad wat duivelse kracht mee. Achterop, net onder het kraagje zit de Diavolo Rossonero. Een knipoog naar een beroemde quote van cluboprichter Herbert Kiplin: ‘We zullen een team zijn van duivels. Rood als de vlammen die ons bezielen, zwart als de angst die onze tegenstanders voelt’.

  Het wordt heet in San Siro, met Higuain in het veld en Gattuso langs de lijn figureert het bezoek in een duivelse act. Geschroeid en gebraden verlaten de tegenstanders de stad.