Voetbalshirts

  AC Milan thuisshirt 2017/18

  (0)

  Milaan is rood en zwart.

  22 Jan, 2018

  © adidas Int. - Het AC Milan thuisshirt 2017/18, met Lapadula

  De ‘Rossoneri’

  Sommigen dingen moet je niet veranderen. Die laat je met rust. Waar je niet eens aan moet denken om aan te passen, zijn de kleuren van AC Milan. Die twee zijn onafscheidelijk. Eens per twee weken kleurt Milaan rood-zwart. Ruim 80 duizend Italianen schreeuwen en springen. Alles voor de heilige ‘Rossoneri’.

  Rood en zwart. Gestreept. Verticaal. Niet aankomen. Adidas begreep het. Een schitterend simpel design rolt van de band. Geïnspireerd door twee grootse periodes uit de clubgeschiedenis (’50-’60 en ’88-‘98) pakten de designers hun rode en zwarte potloden. Aan de slag.

  Het werd een klassiek design: 18 rood-zwarte strepen verticaal over het lijf. De mouwen ook in die kleuren gestreept en de drie rode adidas-strepen op de schouder. De kraag is rond en zwart, die valt niet op. Achterop in de nek een klein Italiaans vlaggetje. Verder is alles ingezet op het rood-zwart. Daar kunnen ze op vertrouwen. Zo heeft Milan het altijd gedaan – en met succes.

  © adidas Int. - Het AC Milan thuisshirt 2017/18, met Ocampos en Cutrone

  Milans gouden tijdperk was van ’88 tot ’98. Legendes kwamen voorbij, ontelbare prijzen werden binnengesleept. In deze tien jaar pakten ze 17 van de 29 bekers die de club ooit won. De Rood-Zwarten wonnen toen 3x de Champions League en 6x de landstitel. AC Milan keek trots uit over het land.

  De afgelopen jaren gaan minder. De laatste grote prijs was de landstitel in het seizoen 2010/2011. De schouders zijn wat gaan hangen. Maar het is tijd voor verandering. De Milanezen kijken omhoog in het AC Milan thuisshirt. Met Climacool-technologie op het lijf draven Montolivo, Bonucci, Cutrone en André Silva door San Siro. Aangestuurd door een legende langs de lijn. Een vechter. Hij geeft nooit op. Precies wat de stad nodig heeft. Precies wat de fans willen zien. Gennaro Gattuso stopt pas als heel Italië weer rood en zwart kleurt.