Voetbalshirts

  AC Milan derde shirt 2018/19

  (0)

  Sinds 1936.

  11 Sep, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA AC Milan derde shirt 2018/19, met Calabria, Kessie, Cutrone, Romagnoli en Locatelli

  Zwart

  In Milaan zijn ze niet vies van tradities. Kleuren van tenues veranderen niet snel. Rood en zwart gestreept in San Siro, wit op bezoek bij de tegenstander en als alternatief tenue is er altijd: zwart.

  Het idee voor een zwart tenue stamt uit 1936. Oprichter Herbert Kilpin zei dat die kleur symbool staat voor ‘de angst die onze tegenstanders voelen in hun hart.’ Dat is in 2018 niet anders. De ‘Diavolo Rossonero’ achterop in de nek voegt nog wat extra angst toe. Niet gering. Met dit derde shirt is de kledingkast van AC Milan, na het thuis- en uitshirt, weer compleet.

  Calabria, Kessie, Cutrone, Romagnoli en Locatelli treden in Europa aan in dit fraaie derde shirt. De romp is zwart met een wit PUMA- en Fly Emirates-logo. In de raglanmouwen verwerkte PUMA een camouflage-motief van rood en paars. Dat is overigens ook het design van het broekje. Verborgen in de stof zit de dryCELL-technologie, houdt de Milanezen op een acceptabele temperatuur.

  Oké, het is dan wel geen Champions League, AC Milan kan wel weer Europees gaan schitteren. In een poule met Betis, Olympiakos en Dudelange liggen er toch wel kansen. Aan het shirt zal het in ieder geval niet liggen in de groepsfase.